Senapspanerad strömming med potatisstomp
God och billig vardagsmat, förhöjd med pancetta (italienskt bacon) och kapris.
Marinad: 1 äggula, 1 dl creme fraiche, 2 msk skånsk senap eller grynig dijon, hackad dill
Blanda detta och lägg i ca 12-14 strömmingsfiléer, låt dra en stund
Häll upp panko (japanskt ströbröd) på ett fat och vän fisken i det. Salta och peppra och stek i smör.
Koka ca 4 mjöliga potatisar. Under tiden, stek ett paket pancetta i tärningar ihop med 1 finhackad schalottenlök. Lägg i en halv burk kapris. Lägg sist i 75 gram smör tills den fått färg. Stompa potatisen och blanda med pancetta och kaprissmöret. Om det blir för torrt, häll i en skvätt olivolja också. Servera med exempelvis rivna morötter och äpple eller rårörda lingon.
Kommentarer
Trackback