Japansk salmalax
Absolut en vardagsförhöjare är denna enkla japanska sås. En variant är att blanda såsen med nudlar som ovan och steka lax till. Detta går på typ 10-15 minuter från början till slut och vad kan en stressad student, storstadsmamma, karriärkvinna eller bondmora från vischan som inte har tid att laga mat för att korna ska mjölkas, ungar ska snytas, affären signas eller läxor ska läsas, mer begära. Lyx på tallriken med smaker från det mytomspunna landet i öster, snabbare lagat än att gå ner till korvmojen och hämta hem.
4 msk tomatpuré
2 tsk sesamolja
4 msk japansk soja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk socker
1 stor pressad vitlöksklyfta
svartpeppar och cayennepeppar eller chilipeppar
2 tsk rostade sesamfrön
Blanda ihop. Rör ner i nudlarna, se ovan, eller ät som sås till den stekta eller grillade salmalaxen. Ånga grönsaker till eller släng i pannan och stek dem. Jag svettade en purjo, färska spenatblad och broccolibuketter till. Se nedan. Hackad färsk koriander blev pricken över i.
Kommentarer
Trackback