Polenta med trattkantareller

 
Polenta kan vara lite smaklöst och tråkigt tycker jag men man kan piffa till den lite genom att ge den en skjuts i stekpannan med olivolja och servera den med nyplockade smörstekta kantareller.
 
Stek kantarellerna med en gul hackad lök, i mycket smör tills de känns klara och vätskan kokat bort.
Gör polenta enligt anvisningar på paketet. Jag kokar den i kalvbuljong istället för vatten. Häll upp den varma polentan i en stor rektangulär panna och låt svalna och stelna. Om man vill få extra svampkänsla kan man kryyda polentan med lite tryffelolja innan man lägger den i formen. Skär sedan upp polentan i portionsbitar och stek den i olivolja så den får en krispig yta. Servera med kantarellerna och en god grön sallad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback