Ugnsbakad falukorv
Ahhhhh, barndom, husmanskost, mumsigt, enkelt och helt enkelt underbart gott.
Det finns faktiskt goda falukorvar nuförtiden. Så som de troligtvis var innan E-ämnen, transfetter, lång hållbarhet och fusk med köttmärkning gjorde sitt inträde i matvärlden. Enrisrökt, gammaldags, producenter som Jokkmokks falu, Hedmans och Sandströms går att hitta. Tror även det går att få tag på bra falukorv i hallen, alltså om man bor i större stad och har tillgång till en "hall".
Hursomhelst kan man inte avstå från att späcka den. Glasera den med härlig kornig senap. Låta lök, äppelklyftor och conrnichons ligga och ,ysa med i gratineringen och på toppen ta en underbar ost.
Recept: falukorv, äpplen, västerbottenost, gul lök, cornichons, smör, skånsk senap.
Skär snitt i korven, bred på rikligt med senap. Tryck i cornichons, ös på mycket riven ost.
Skär klyftor av äpplen, ringar av lök. Bred en form med smör, lägg i allt plus några extra klickar smör på äpplena och löken. Gratinera på 200° i ugn i 30 min. Pressad potatis eller potatismos till är att rekommendera.
Kommentarer
Trackback