Pasta al brasato, parmesangräddsås

    
 
Hemgjord pasta är sjukt krångligt, tidskrävande och alldeles underbart! Jag gjorde precis så många knyten som jag orkade, vilket var ca 30, sedan gav jag upp, kokade Barilla och gjorde fyllningen till sås. Ambitiöst började jag dock göra deg och köttfyllningen. 
Al brasato, är köttet kokt i vin, som helst ska vara en Barolo eller Barbera. Man kan göra detta med fler ingredienser som tomat, morot, selleri osv. samt med nöt eller kalv, men jag gör det nedan med fläskkarré.
 
Deg: 7 dl mjöl, 4 stora ägg, 1 tsk olivolja, lite salt. Knåda för hand. Låt vila i 30 min i plastfolie.
Fyllning: 3-4 skivor fläskkarré, 1 stor gul lök, vitlök, rödvin, tokad timjan, basilika och oregano, vatten, färsk spenat. 
Sås: buljong, 1 dl rödvin, 3 dl grädde, 3 dl riven parmen 
Svetta lök och vitlök i olivolja. Tillsätt ca 1 mask av varje krydda och väck upp dem i pannan. Bryn sedan karrén
på båda sidor. Slå på 2 dl rött vin och 2 dl vatten och koka ca 1 h eller tills karrén känns mjuk. Låt svalna.
Stek spenatbladen i olivolja. Blanda spenaten med köttet och hacka allt smått för hand. Kör degen i pastamaskinen och tryck ut rundlar med ett lagon stort glas. Lägg fyllning i mitten, stryck lite uppvispat ägg på kanten som får tjäna som lim och stäng knytena. Koka dem i ca 2 min.
Sås: slå på lite vatten på lökresterna och det som finns kvar av stekskyn från köttstekningen, Tillsätt lite extra kalvbuljong och vin och låt koka ner lite. Slå på grädde och koka ihop. Lägg i parmesanen, slå på pastan, servera.
 
    
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback