Porchetta med marsala

 
Har gjort porchetta tidigare på fläskkarré men stuffade den lite annorlunda denna gång. Nu tog jag fläsksida som jag fyllde med russin, hackade rostade mandlar, hackad stekt karl-johanssvamp och i en skvätt marsala brynt fläskfärs. Kryddor, krossade fänkålsfrön, färsk salvia och mycket vitlök. Skär upp köttet så det blir en stor platt bit, lägg i fyllningen och rulla ihop och bind den. Låt fläsksvålen ligga uppåt. Häll på ca 2 dl marsalavin. Skala 8 morötter och lägg köttet på dem. Stek köttet i ugnsfast form i 15 minuter på 225°, vänd det några gånger så det får fin färg runt om. Sänk till 140° i ca 2,5 timme eller tills innertemperaturen är 70°.
Servera gärna friterade polentabollar till. Här med rostad vitlöksaioli till. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback