Tarte tatin
Sebastien Boudets recept på Tarte Tatin fast jag gjorde den på päron istället för äpplen.
4-5 päron, skalade och klyftade
150 g socker ( ca 1,7 dl )
70 g smör
Smält sockret i den stekpanna du tänker göra kakan i. Bränn det inte. Tillsätt smöret och smält ihop det med sockret. Lägg i päronen i pannan och stek väldigt försiktigt på låg värme i ca 10-15 minuter. Skär ut ett runt bakplåtspapper och lägg på som lock.
Deg:
250g mjöl (4,7 dl)
10 g bakpulver (2tsk)
3 g fleur de sel (1/2 tsk)
160 g socker (1,8 dl)
210 g kallt smör
1 ägg
Sikta mjöl och bakpulver. Blanda i salt och socker. Krama i smöret för hand. Tillsätt till sist ägget och när degen är slät och fin, ställ in den i kylen i en timme. Kavla därefter ut den och lägg den som ett lock på pannan. Sätt in i ugn på 150° i 60-70 minuter.
Servera med 2 dl vispad grädde blandat med en burk creme fraiche och vaniljsocker.
Den blev så satans god, så jag gjorde en till med äpplen:
Kommentarer
Trackback