Aubergine med fårost och salsiccia
Aubergine är min favoritgrönsak. Den kan varieras i oändlighet. Fimpar man korven i denna anrättning är detta en väldigt vegetarisk rätt och det är ju på modet nu. Varje gång jag äter kött kan jag inte låta bli att tänka på de ohyggliga mängder metangas kossorna släpper ut och som bidrar till den skenande växthuseffekten. På de vattenmängder som går åt för att producera varje kilo kött och att man skövlar regnskog för att ge plats åt djurfoderproduktion. För att inte tala om den förfärliga hanteringen inom köttindustrin, som våldför sig å det grövsta på de stackars djuren. Läser man på om detta borde man bli vegan direkt men de djuriska, hedonistiska och praktiska beteendena tar oftast över och jag ger genast efter för de goda, saftiga korvarna, de möra långkoken, de smakrika köttbitarna och tänkter att protein måste ju varenda människa ha annars dör man.
Vi kan dock alla ta vårt ansvar och begränsa köttsvullandet till färre dagar i veckan.
Därmed sagt presenterar mitt skenheliga jag en rätt med korv.
2 aubergines
1-2 gula paprikor
1 stor gul lök
3 färska salsiccias
2 ekologiska fårostar (feta)
färsk timjan
salt, peppar
Halvera auberginen, skär eller gröp ur innehållet. Skär i kuber. Skär löken i små bitar och även paprikan.
Stek lök, paprika och auberinekuber i olivoja. Klipp ner en halv kruka timjan. T av skinnet av korven, smula ner innehållet i pannan och stek några minuter ihop med grönsakerna. Stek separat aubergine halvorna i olivolja. När de mjuknat något, lägg dem i en ugnsfast form och fördela blandningen i halvorna. Smula på önskad mängd fårost och gratinera i ugn 200° i ca 30min.
Servera en ruccolacrème till.
Mixa en påse ruccola och tillsätt en vitlöksklyfta och salt och peppar, 1 burk creme fraiche och smula i resten av fårosten, blanda.
Kommentarer
Trackback