Min pad thaikyckling

 
Egentligen inte en siffra rätt när jag påstår att detta är pad thai. Den enda likheten är att jag har använt kyckling och ägg och gjort det i asiatisk stil. Inga nudlar gubevars, kolhydraterna lyser med sin frånvaro, istället har jag använt spetskål. (Går också bra med savoykål).
 
1 kg kycklinglårfile
2 ägg
1 huvus strimlad spetkål
 
Blanda:
3 msk fisksås
3 msk tamarindsås/juiceextrakt (finns i asiatiska mataffärer)
lite palmsocker (eller farin)
1/2 hackad färsk chili
2 vitlöksklyfta
1 msk soja
Lägg i kastrull och hetta upp tills sockret smält. Dra sedan av den.
 
Stek kycklinglårfiléer i matolja tills de är färdiga.
Strimla spetskål och stek, gärna i wok. Knäck 2 ägg, vispa upp dem och stek dem sedan i matolja.
Ta av äggen, skär i strimlor.
Häll såsen på spetskålen och kycklingen, arrangera "omeletten" och om man nödvändigtvis tycker att man vill ha lite nudlar så kan man ju såklart slunga upp dem med kålen också, så blir det inte så sablars diet-artat. Böngroddar är även ett trevligt inslag i denna rätt, men det hade tyvärr inte vår närmaste mataffär i sitt sedvanliga dystra sortiment. Garnera gärna med koriander även om ett tränat öga kan se att jag tog mynta. Som inte heller hör ihop med pad thai. Men ändå...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback