Tiramisu

 
Den fenomenala italienska desserten, som jag lärde mig den i Marche, dit min sötaste italienska väninna tog mig och lät mig ta del av den magiska kokkonsten hos varma, omhuldande och kunniga matmatronor, som lärt av sina lika kompetenta mammor och som generöst delade sina hemligheter med mig.
 
500g mascarpone
3 äggulor
5 msk socker
3 äggvitor
20 savoiardikex
kallt espressokaffe
 
Vispa ägg och socker, tillsätt mascarponen och blanda.
Vispa äggvitorna separat, hårt.
Blanda i äggvitorna i mascarponekrämen.
Doppa kexen i kaffet, lägg i en form. Bred ett laget smet över dem, Lägg ett lager doppade kex till och resten av smeten över. Pudra med kakao. Låt gärna stå kallt i några timmar innan servering. Om man vill kan man blanda i marsalavin, baileys, frangelico eller annan likör eller starkvin om man vill ha lite styrka och annan smak i tiramisun.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback