Steak i pita med rostad paprika

     
 
 
     
 
Rosta 2-3 röda paprikor hår, kyl dem, dra av skalet eller köp på burk
Hacka dem och blanda med två mosade vitlöksklyftor ( som gärna stekts i olivolja med skal på tills de är mjuka)
Tillsätt basilika, salt och peppar
Sätt färg på 2 finhackade scharlottenlökar och häll i mycket färsk spenat i olivolja och smör i pannan
Stek kött (flank, ryggbiff tex) gärna utbankat som en steak minute 
Vila köttet i paprikaröran i ca 10 minuter, vänd runt den efter 5 och låt köttsaften mysa till sig med röran
Gör en sås på turkisk yoghurt, men lite till av den stekta, skalade, mosade vitlöken och salt och peppar
Servera i goda bröd, som tex pitabröd e.d. Jag har gjort pitabröd ovan i bild, men jag glömde plata ut dem så därför ser det ut som frukostbullar. Vill man vara extra lat, kan man köpa färdiga pita och lägga en snabbis på grillen, så blir de goda.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback